top of page

JUSTIFICACIÓ

Avui en dia, l’alumnat viu immers en un món canviant, divers i on les noves tecnologies han pres un paper molt important a la societat. Viuen constantment envoltats per telèfons mòbils, tabletes, pantalles interactives que els transmeten informació o si més no interfereixen en el seu desenvolupament com a persones. A més, totes les aplicacions i jocs que envolten a tots aquests aparells electrònics també juguen un paper molt clau i influencien notablement a tots els nens i nenes. Per aquest motiu i veient l’escola com a un organisme viu que forma part de la societat, ja fa uns quants anys que com a Centre Educatiu integrem les noves tecnologies dins l’aula. Potenciem l’ús d’aquestes eines com a mitjà per assolir aprenentatges significatius i any rere any busquem projectes innovadors per tal que l’alumnat pugui posar en pràctica aquests coneixements i integrar-los transversalment.

​

Al llarg dels últims quinze dies del curs 2015-16 vam dur a terme el projecte interdisciplinari “Geocahing, una nova eina d’aprenentatge”. L’objectiu principal del projecte es basava en promoure i donar a conèixer diferents indrets del poble d’una manera creativa i innovadora a través de les noves tecnologies. Amb uns criteris comuns, cada curs descobriria els aspectes més rellevants de cada lloc i els donaria a conèixer a través d’una aplicació mòbil, anomenada Geocaching. És un joc que permet buscar tresors amagats a diferents llocs del món. L’usuari amaga una caixa en un indret emblemàtica arreu del país i penjar les coordenades d’aquest a l’aplicació o es dóna una sèrie de pistes a través de les quals pots descobrir-la. D’aquesta manera, altres ciutadans o ciutadanes poden anar a la recerca d’aquests tresors i paral·lelament descobreixen l’entorn.

​

A través d’aquest projecte l’alumnat s’aproxima a la societat d’una manera propera i col·labora activament amb el poble, donant a conèixer diversos indrets i aportant  nous coneixements sobre aquests espais. Aportarà històries i llegendes fins ara oblidades, presentarà la flora i la fauna dels entorns del poble, i mostrarà la localització dels indrets, mitjançant les coordenades, per tal que es puguin visitar. A més, a través del Geocaching es dóna a conèixer arreu ja que gent d’altres pobles pot venir a cercar els diferents geoamagatalls i descobrir una mica més el poble de Caldes de Montbui.

bottom of page