top of page

METODOLOGIA

Aquest projecte combina les noves tecnologies, la creació de la pàgina WEB, els codis QR i el joc del geocaching o geocerca, amb la història de diferents indrets del poble per tal de donar-los a conèixer. D’aquesta manera, es promou un aprenentatge globalitzador i significatiu que uneix tot l’alumnat i el vincula amb el seu entorn. La motivació de l’alumnat és imprescindible i necessària per això cada curs decideix l’indret que vol descobrir, aprofundir i donar a conèixer.

​

La primera tasca es tracta de descobrir el joc del Geocaching, entendre’l per tal de poder-lo utilitzar; treballant el funcionament del GPS, les coordenades i l’aplicació mòbil. Un cop fet això, cada curs comença la seva recerca utilitzant diferents fonts; llibres de persones expertes, entrevistes a alguns avis, consultant diferents pàgines d’Internet i llibres, anant a la biblioteca de Caldes, veient reportatges existents.

​

Un cop disposen de tot el material necessari, els grups cooperatius o equips de treball, l’utilitzen per crear diferents productes en funció del curs; una maqueta, un mural, dibuixos del l’entorn, presentacions, etc. Finalment, tota aquesta informació s’ha d’endreçar i posar en diversos apartats per construir la pàgina WEB següent: http://piacaldes.wixsite.com/entorndecaldes

​

Aquí trobareu els indrets que cada curs va treballar degudament documentats: El mapa del lloc, l’origen del nom, la història, la flora i la fauna de l’entorn i un apartat de curiositats i extres. També veureu el procés d’aprenentatge que va seguir l’alumnat des del moment que se’ls va presentar el tema, la recerca d’informació, les maquetes, les sortides, l’elaboració de la documentació, el producte final i tota la valoració que anaven fent els alumnes.

​

Per concloure, cal el més important, deixar el nostre granet de sorra en el joc del geocaching. Decidir què es posa en el tresor que s’ha d’amagar: una llibreta amb els noms dels autors, un petit detall perquè s’emporti la persona que el trobi i així en pugui deixar un altre, i un Codi QR que enllaça amb tota la informació de l’indret. Només queda amagar-lo i fer la corresponent propaganda a les famílies, a la resta de la població i, a través del joc a la resta del món.

bottom of page